|
A Nakiri kés egy hagyományos japán eszköz, amelyet elsősorban zöldségek vágására használnak. Széles, téglalap alakú, egyenes élű pengével ez a kés precíz és egyenletes vágást tesz lehetővé, ideális olyan zöldségekhez, mint a sárgarépa, az uborka, a cukkini és mások. A penge alakja lehetővé teszi a könnyű lefelé irányuló vágási mozdulatot anélkül, hogy más típusú késekhez hasonló kiegyensúlyozó mozdulatra lenne szükség. Ezért a Nakiri kés különösen alkalmas olyan ételek elkészítéséhez, amelyekhez nagy mennyiségű szeletelt zöldségre van szükség, például salátákhoz, wokos ételekhez és zöldségalapú ételekhez.
Az elmúlt években a japán kézműves hagyományokból származó konyhakések egyre nagyobb teret nyertek a szakácsok és a konyhaművészet iránt érdeklődők konyháiban, minőségük és kifinomultságuk miatt keresettek, tanúskodva egy ősi művészetről, amely precíz pengéket állít elő, kiváló vágási képességekkel. Ezért a Due Cigni gondosan megtervezte a japán professzionális termékcsaládot. Mosogatógépben nem tisztítható!
A vékony penge lehetővé teszi a zöldség- vagy gyümölcshéj egyszerű hámozását, és speciális vágásokat, például a zöldséget vékony lapra borotválja. Rozsdaállóság tekintetében listavezető (420JS, HRC 54-56), gyártáskor nagy figyelmet fordítanak a rozsdamentes acél típusára, markolata cseresznye, juhar. A Seki evőeszközök nem csak Japánban, hanem a tengerentúlon is híresek, az erős és precíz késeket egytől egyig japán kézművesek készítik.
|