Japánban készül! Ez a kés erős és vastag pengével rendelkezik, amelynek hegye kissé felfelé hajlik, így erőteljes és pontos vágásokat lehet vele végrehajtani a hal húsán és csontjain. A penge hátsó része csontok törésére vagy a keményebb bőr eltávolítására használható. A deba kés különösen alkalmas egész halak feldolgozására, például nagyobb halak, mint a tonhal vagy a lazac belezésére és darabolására. Hasznos halak fejének és farkának eltávolítására, valamint a halfilé pontos darabolására is. Ez a típusú kés széles körben használatos a sushi és sashimi specialitásokat kínáló japán éttermekben, ahol a halak frissessége és a precíz előkészítés elengedhetetlen. Sokoldalúságának és sokféle halak előkészítésére való alkalmasságának köszönhetően világszerte elismert a profi szakácsok és a főzés szerelmesei körében.
A Kasumi Tora sorozat kiemelkedik egyszerű kialakításával és a felhasznált anyagok minőségével. A penge szilárd szénacélból készül, vanádium-molibdénnel dúsítva, amely egy népszerű japán acél, kiváló vágási teljesítményéről ismert. Ez az anyag kiváló rozsdásodásállóságot és könnyű élezhetőséget biztosít, így a penge hosszú ideig éles és hatékony marad. A nyél magnóliafából készül, fekete epoxigyantával kezelve, hogy javuljon a tartóssága és ellenálljon a külső hatásoknak.Mosogatógépben nem tisztítható!